„Не е логично майката на детето, което е било до внука ми по време на смъртта му, да е на свобода. Хората в Мездра знаят, че тя е на свобода и това ги предизвиква“, това заяви ескдепутатът Тома Томов, чийто внук бе намерен мъртъв на улицата в града миналата седмица.

„Виновните си получат възмездието. Светкавично!“, категоричен бе лидерът на „Евророма“ във връзка с вчерашния погром в Мездра.

По думите на Томов вчерашните събития в града да се е случили, след като се е разбрало, че съпругата на задържания се разхожда свободно.

„За майката на другото детето имам сериозни съмнение, че има участие във втората част на престъплението – в изнасянето на трупа на внука ми. То бе високо и тежичко – около 40 килограма.

Зрелищни СНИМКИ и ВИДЕО от циганския погром в Мездра

Това деяния има две части – убийството на детето е по-леката част.

После да се бяха обадили на полицията, но…

Втората част на престъплението е влаченето, носенето на трупа и изхвърлянето му на улицата. Пускането на фалшиви версии за пиратки и т. н. Това е уродливата част“, каза още Томов в сутрешния блок на БНТ. 

„Нас това ни вбесява“, категоричен бе опечаленият дядо.

„Пиратката бе версия, която внесе елемент на заблуда за полицаите и така даде възможност на бащата, който е изключителен бракониер, да се измъкне за кратно“, каза още Томов.

Той допълни: „Това дете е разнасяло оръжието из къщата и го е показвало на другите деца – този сигнал съм го подал на полицаите“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!