Труп на 22-годишен мъж бе открит снощи около 20,00 часа в близост до бензиностанцията на Нови хан. Убитият не е местен, твърдят от полицията.

Мъжът е прободен с остър предмет, най-вероятно нож. Криминалисти от ОД МВР-София и РУ-Елин Пелин работят за разкриване на убийството на 22-годишния младеж, извършено снощи на пътя близо до с. Нови хан. Сигналът в полицията бил получен от тел 112. към 20 часа. Пътувал с автомобила си шофьор съобщил за ранен и изоставен мъж на главния път близо до бензиностанция “Алкон” край с. Нови хан. Незабавно на мястото на инцидента пристигнали полицейски служители от местното РУ. Лекарският екип на бърза помощ констатирал смъртта на лежащия в безпомощно състояние мъж. На местопроизшествието пристигнал и полицейски екип от ОД МВР-София. По време на извършения оглед е установена самоличността на убития – Х.М. /22г./, жител на столицата, а когото няма данни за криминални прояви. По случая е образувано досъдебно производство.
Още снощи бе извършен оглед на местопрестъплението.
Криминалисти от ОД МВР-София и РУ-Елин Пелин продължават да работят за разкриване на убийството на 22-годишния младеж.
Издирват се четири автомобила, в които може да има и въоръжени лица. Колите са "Тойота", "Опел Астра" и два "Мерцедеса". Жителите на селото са твърде уплашени и искат засилена полицейска охрана на Нови хан. /БЛИЦ