България е залята от контрабандни цигари и фалшиви маркови стоки, наркотици. А в Агенция Митници се назначават на възлови постове хора без нито един ден стаж в системата, чиято едниствена заслуга е свързаността им с ДС. Това е част от скандална декларация на Българска легия Антимафия, която ще бъде изпратена до премиера, главния прокурор и финансовия министър, пише в. Нощен Труд.
Според организацията се е върнало времето на хората с прякори. Например митническите посредници Дидо Дънката, Румен Цайса, Косьо Кьоска се спрягат отдаван в контрабандните канали. Но службите нямат нито една една завършена разработка в рамките на последната година. В декларацията от Антимафия питат защо в средите на вносителите се говори за Варна и порт Бургас като основни донори на партийни каси, не се ли натрапва изводът, че хора съпричастни с тези служби, прикриват каналите.Известно ли е на службите за сигурност и на прокуратурата за определени ежемесечни такси, които висши служители от митниците искат от митническите бюра, използвайки служебното си положение и имена на тлъсти партийни функционери.
Според Антимафия босовете искат по 300 хил. евро отчисления на месец от фалшиви стоки Версаче, Армани, Найк, Адидас, Пума, Долче и Габана в денкове от Турция. /БЛИЦ