Цигани нападнаха и раниха двама полицаи при изпълнение на служебните им задължения. Инцидентът станал късно снощи в циганското гето “Столипиново”, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в Пловдив.
Около 21 часа вчера в Шесто РПУ е получен сигнал за пусната силна музика на ул.”Сокол” № 9. Към адреса веднага тръгнал автопатрул на районното управление. Полицаите, с пуснат звуков сигнал, почти били пристигнали до жилищния блок с шумната компания, когато един от празнуващите – М.М. (30 г.), започнал да ги псува. Той настигнал спиращия автомобил „Опел Астра”, пресегнал се през отворения прозорец и ударил с юмрук единия от полицаите. Тогава служителите на реда излезли от колата и се опитали да задържат побойника. В същото време останалите мъже започнали да хвърлят камъни, шишета и пейки срещу полицаите и автомобила им. Автопатрулът успял да се измъкне от тълпата и да се прибере в районното управление.
Непосредствено след случилото се М.М. е задържан. За него се знае, че е криминално проявен и скоро бил излязъл от затвора след излежана ефективна присъда за кражби. Двамата пострадали полицаи са откарани в болница, където е установено, че са получили комоцио и външни наранявания в областта на главата. В момента работата по установяването и задържането на останалите лица, извършили хулиганските действия, продължава. Полицейският опел е със счупени две обзорни стъкла и с побитости по предния капак и вратите. Материалите по случая са докладвани на Районно прокуратура.

Малко по-късно днес се очаква изявление на заместник-директора на ОДП-Пловдив комисар Валери Баненкин. /БЛИЦ