49-годишният Евгени Ганев, който тази сутрин уби с един изстрел в лявата част на челото 23-годишния Тодор Стоев от Бургас в бистро “Бохеми”, разположено на ул. “Александровска” № 46 в Бургас, е бивш служител на МВР, предаде кореспондентът на БЛИЦ в Бургас.
Прострелването е осъществил със законно притежаваният от него пистолет „Щаер". Евгени Ганев е празнувал рожден ден. Екс-полицаят започнал работа в системата на МВР през 1986 година. 10 години по-късно е напуснал по собствено желание.
Говорителят на ОДП в Бургас Цветелина Рандева заяви, че към момента продължава провеждането на процесуално-следствените действия от дознател към сектор “Криминална полиция” ОДП Бургас, включващи разпити на свидетели и очевидци на деянието. Работата по установяване на мотивите за прострелването продължава. Назначени са биологична, дактилоскопична и физико-химична експертизи.

Очевидците и служители в заведението, които са били на смяна се разпитват в полицията. В нощната смяна са работили 5 души - двама бармани, сервитьорки и една жена в кухнята. Служителите от новата смяна са в шок от случилото се, но казват, че нямат информация за инцидента. Заведението в момента е отворено, но не работи. Още в 9.00 часа сутринта служителите почистиха плочките на тротоара, където са масите, но на места все още личаха петна кръв. Назначени са и три експертизи -биологична, дактилоскопична и физикохимична. В процеса на разследването се уточняват и мотивите за убийството.
Три часа след престъплението предполагаемият убиец бе арестуван. Освен, че е бивш полицай, за Ганев е известно, че живее в близкото село Дебелт, община Средец /Трудово/. Убитият е застрелян от упор с един куршум в главата при пиянска свада. Убиецът е седял на пейката заедно с него в бистро на една от най-оживените централни улици в Бургас. /БЛИЦ