Убиецът Владислав с прякор Мазуто е бил на дискотека вечерта, след като закла в мазето си 15- годишния Алберто, който пък е с прякор Земенецо. Това съобщиха за сайта “За Перник” три момчета, независимо едно от друго, които са го видели на 8 Март, около 20 часа в дискотеката на Младежкия дом в кв. Мошино.
Владислав не е бил сам, а с компания. Според едно от момчетата пред него имало бира, но не е сигурен дали тя е на Влади, или на някой от неговата компания.
Владислав бил от най - редовните посетители на дискотеката в Мошино. Често се напивал и правил проблеми на посетителите. Заяждал се и заплашвал с вуйчо си.

Информацията, че Алберто често малтретирал Влади и той сега си го върнал с убийство според тези, които ги познават, не е вярна. Напротив - Владислав първи се заяждал. Това е казал убиецът в самопризнанията си.
Влади и Алберто не били приятели, въпреки, че излизали в една компания от време на време. Двамата често се карали. Поводите са различни. Алберто говорел на “р”, а Влади имал огромно самочувствие на плейбой, казаха тийнейджъри от кв.Мошино.

Тялото на 15-годишния Алберто Емилов Йорданов бе открито разчленено от полицията. Убийството е извършено на 8 март в къща на улица „Луганск” в Перник.
Алберто е поканен със свои приятели на рожден ден в кв. Мошино. След рождения ден в ранните часове на деня той си тръгва заедно с убиеца – 19-годишния Владислав Георгиев Владимиров. След като напускат рождения ден двамата се сбиват в района на Младежкия дом. Сдобряват се и си купуват още алкохол, като отиват да пият в мазето на убиеца. Там Алберто започва да заплашва Владислав. Двамата са имали стари вражди и малкият Алберто системно биел Владислав. Въпреки, че бил на 15 години е бил физически по-здрав от приятеля си. Сбиват се и Владислав го удря със секира. След като го убива, връзва краката му с тел и омотава трупа в юрган. Влачи го до бетонна шахта в табаните над кв. Мошино. Пуска го в шахтата и се връща отново до дома си, за да вземе бутилка спирт и запалка. Връща се обратно в шахтата и прави опит да го запали. Не успява, като само го обгаря. Прибира се в къщи и прави опит да заличи следите си в мазето, като го запали. Пак неуспешно.
Когато идват полицаите в мазето откриват зъби и следи от побой. Дрехите на Владислав от престъплението били старателно изпрани, но въпреки това по тях останали достатъчно улики. Иззета е и секирата, с която е извършено убийството. /БЛИЦ