Подсъдимият за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина Йоан Матев пробва да прехвърли вината за клането върху един от биячите на малкия Еци. В няколко последователни заседания на Софийския градски съд Матев и защитата му пробутват версията, че Патрик Първев, който в момента излежава 6-годишна присъда за побоя над 3-годишния Еци, всъщност е убиецът на Игнатов, съобщава „"Телеграф.
 
Подсъдимият и адвокатите му са се заловили за самопризнания на Първев, написани след як пердах от негови съкилийници в ареста на бул. „Г. М. Димитров“ през 2015 година. Тогава Първев е арестуван заедно с Александър Донов. Двамата са обвинени за жестокия побой над 3-годишно дете, за което трябвало да се грижат.
 
В същото време полицията трескаво издирва убиеца на 16-годишния Георги, който е прободен с нож в Борисовата градина. Единственото, с което разполагат ченгетата като следа в онзи момент, са кадри от охранителна камера в района на убийството на „самотния бегач“. Разследващите предполагат, че това е убиецът на Георги.
 
На 7 май по делото срещу Матев с белезници пред СГС беше докаран Калин Евтимов, криминално проявен за кражби и наркотици. Именно това е един от съкилийниците на Първев, който го е тормозел. Бандитът, разбира се, не призна да е бил Първев. Каза само, че го тормозели психически – карали го да спи на земята без дюшек, както си било „нормално“. Евтимов заяви, че Първев съвсем доброволно бил написал самопризнанията на няколко листа А4.
 
Още миналата година, обаче, на разпит по делото срещу Матев от пандиза бе доведен и самият Първев. Пред съда той категорично заяви, че няма нищо общо с убийството на Георги в Борисовата градина. Магистратите тогава прочетоха саморъчно написаните от него „самопризнания“, в които той разказва, че в следствения арест е бил малтретиран от съкилийниците си. Карали го да се съблича гол, да чисти килията с четка за зъби и го препикавали. Побоят му бил наложен, за да си признае, че той е убил Георги в Борисовата градина. Пред съда, обаче, Първев се отрече от тези показания.
 
Заяви, че е бил бит, но заради побоя над Еци. И обясни, че подписите под показанията му не са негови, заради което съдът назначи графологична експертиза. Тя бе приета едва миналата седмица от съда.
 
Вещите лица са категорични, че текстът е написан от Първев. Въпреки че стана ясно, че тези показания са написани след натиск, Матев и защитата му са се хванали като удавници за сламка за тях.