Главният заподозрян в убийството на състудентката си Радостина във Варна Георги от малък пишел стихове, печели литературни конкурси и посещава поетичен кръжок в общинския детски център.
Колеги и приятели на двамата студенти не спират да повтарят, че Георги е бил свястно момче, че е бил приятел с Радостина от много години и не е възможно да й е посегнал. Прокрадват се и твърдения за наркотици, агресия след употреба на алкохол, но никой не е вярвал, че младежът е способен на сполетялата Радостина жестокост, пише “24 часа”. Именно граничещото с лудост поведение на Георги е единственият коз на тези, които го защитават.

Най-разпространеното обяснение за извършената жестокост – “задоволено дете, мислел е, че е недосегаем”, всъщност не отговаря съвсем на истината, защото родителите на Георги не тънат в охолство. Бащата е в политиката от 3-4 години, при това лидер на партия без позиция в града. Общински съветник е едва от края на 2007 година и трудно може да мине за един от “играчите” в градския бизнес.

Преди да бъде избран за лидер на СДС, Цанко Цветанов е управител на стола в сградата на общината. Съпругата му Гергана пък е културен репортер в местен вестник. По стъпките на майка си тръгва и Георги. От малък пише стихове, печели литературни конкурси и посещава поетичен кръжок в общинския детски център. Докато следва работи като репортер в медиен център, който е кореспондент на няколко национални електронни медии.

Според приятелите му обаче Георги е водил едва ли не двойствен живот. До месец е очакват резултатите от най-важните експертизи, които трябва да решат изхода на делото. Те трябва да кажат дали кръвта по дрехите на Георги и по ножа, открит у тях, е на Радостина, дали на снимката в телефона ми момичето е вече мъртво и защо е голо, а е открито от сестра си Теодора с бикини. /БЛИЦ