Ловни кучета са надушили в събота по обед в района на Олинтос на Халкидическия полуостров зверски убита млада жена, за която гръцките медии твърдят, че е българка. Според полицията извършителят на престъплението се е опитал да заличи самоличността й с множество удари в задната част на главата, лицето и гръдния кош. Гризачи са свършили останалото. Жената е намерена гола, покрита с трева.
Според публикация в гръцкият вестник "Elefteros Tipos" жертвата е 32-годишна българка, която работела в хотел в района на Олинтос. В МВнР все още нямат официална информация от посолството ни в Атина. Разследващите са казали, че вероятно убийството е извършено ден преди тялото да бъде открито. Имало е видими следи от изнасилване.
Това е пореден трагичен случай със сънародничка, отишла на гурбет в южната ни съседка. В края на август гръцката полиция спаси 30-годишна българка бита, изнасилвана и карана да проституира в Гърция. Нейните насилници, също българи, бяха заловени в района на Серес. Атинският в. "Етнос" тогава писа, че жената дошла в Гърция по препоръка на нейна приятелка, която й обещала, че ще й намери селскостопанска работа. Когато обаче пристигнала, нещата коренно се променили.
Преди две години електронното издание на същия вестник разказа историята на 22-годишна българка, продадена на 58-годишен гръцки бизнесмен от приятеля си, на 24 години, срещу 300 евро. /БЛИЦ