Версиите, по които се работи по убийството на известния търновски адвокат Петър Лупов, са свързани с неговата работа. Това съобщи по бТВ директорът на ОД на МВР-Велико Търново Милен Манолов. Той потвърди, че е имало свидетел на покушението срещу адвоката.
Все още сме далеч от това кой е извършил престъплението. Назначени са множество експертизи, каза още Манолов. По думите му убитият Петър Лупов е емблематичен адвокат с високи хонорари и с множество връзки с политици и бизнесмени. Много версии могат да бъдат разгледани в тази насока, коментира шефът на полицията във Велико Търново.

Търновският адвокат Петър Лупов беше застрелян около 12 ч. вчера в колата му. Той беше открит прострелян в лекия си автомобил в гараж на ул. "Елин Пелин" във Велико Търново. По него са открити пет изстрела от автоматично оръжие. Милен Манолов потвърди, че е имало свидетел жена на покушението. Тя го описва като мъж между 30-40 години, с тъмна горна част, със зелена шапка и с топчесто лице.

Шефът на полицията каза още, че се водят две досъдебни производства за нападението над Петър Лупов в кантората му миналата година и за подпалването на автомобила му. Манолов каза още, че Лупов не е съдействал ефективно за разкриването на побоя. Имало е заснето лице на камера, но не успяхме да докажем, че той е извършителят, тъй като Лупов отказал да го разпознае, каза още шефът на полицията във Велико Търново.

Името на Петър Лупов нашумя, след като приключи финансовата ревизия на ВиК "Йовковци" и се оказа, че заедно с варненския си колега Пламен Луков са получили над 600 000 лв. хонорари за адвокатски услуги. Известно време Петър Лупов представляваше великотърновския бизнесмен Георги Вълев по казуса с претенции на акционери на бившата Тракия банк срещу ДЗИ банк. Лупов се оттегли, когато Вълев и другият адвокат Пламен Луков предявиха претенции за хонорар от 120 хил. лв. срещу шестима акционери и с различни хватки започнаха да вадят изпълнителни листове от различни съдилища в страната.

В тази връзка съдружникът му Пламен Луков заяви по бТВ, че тези хонорари са медийна измислица. Той каза още, че Лупов е отказал да разпознае нападателя си, тъй като най-вероятно е имало някакви отношения между тях. Според Луков убийството на адвоката трябвало да свърже най-вече с нападението му от миналата година в кантората му, когато беше зверски пребит. /БЛИЦ