Турски шофьор получи шамар от български полицай, когото спрял за проверка. Видеото беше излъчено в турски медии.

Специално за БНТ шофьорът Махсин Казан обясни, че е получил шамара, след като е отказал да даде подкуп "за супичка и кафе". По думите му, на територията на България, пътни полицаи редовно са му искали пари. Турският гражданин този път ще си търси правата в съда.

След като отказал да плати подкуп и не се съгласил с твърдението на полицаиите, че е извършил нарушение, органите на реда отговорили на шофьора с насилие. Инцидентът се случил край Ихтиман пред няколко дни, когато се връщал в Турция.

"Пред мен имаше 3 български тира и аз карах след тях. Един тях караше много бавно. Вероянто беше твърде натоварен. Останалите го изпревариха и аз ги последвах.

Точно в този момент срещу мен се появиха полиците и ми казаха да отбия за проверка. Показаха ми правилника за движение по пътищата и това, че е забранено изпреварването. Казах:"ОК, щом казвате, че има проблем, приемам, но българските тирове пред мен извършиха същото нарушение. Защо не спряхте и тях?"

Турски тираджия улови на ВИДЕО 18+ как български катаджия му посяга, заради отказан подкуп

Отговориха, че не са ги видели. Аз обясих, че имам камера в колата и мога да им покажа. Не ми повярваха и ми казаха:"Комшу, има малък проблем и малка глоба". Тук-таме знаеха някоя дума на турски.

Казах им, че не приемам. Ако ще ме глобяват, нека глобят всички.
Казаха: "Почерпи пари за едно кафе и си върви". Казах, че нямам пари и щом искат, нека напишат глоба. Щях да я платя на "Капитан Андреево". След това си говориха нещо помежду си и помислих, че ще ми кажат нещо, а те ме удариха, което много ме смути", казва пред БНТ Махсин Казан.

След шамара последвала проверка на документите, настояване за рушвет и съставяне на акт, който шофьорът отказал да плати на място и позвънил в посолството.

"С тази работа си изкарвам прехраната и гледам децата си. Постоянно ставаме жертва на полицейски тормоз в България. Това се случва с всички шофьори. Спират ни, уж за проверка на документите и след това ни казват: "Комшу, няма проблем, но ни почерпи едно кафе или супа". Сега ще ви покажа - като ни спрат, подаваме паспорта с 20 евро вътре, защото не могат да вземат показно парите, ако има проблем, парите се увеличават.

Значи и преди сте давали рушвет?
- Разбира се!"

Шофьорът казва, че от 28 години работи това и подобно нещо му се случва за първи път. Следващата седмица отново ще потегли към България, но със страх от полицейски произвол. Категоричен е, че ще си търси правата в Съда.

От пресцентъра на МВР съобщиха за По света и у нас, че Областната дирекция на полицията се е самосезирала по случая и започва проверка. До момента данните са, че няма подаден сигнал за случилото се в МВР.