Служител от сектор “Охранителна полиция” при РУ-Шумен към областната дирекция на МВР е уволнен, заради опит за отвличане.
На 13 септември около 22.30 часа в Полицейски участък-Каблешково бил получен сигнал от 41-годишен мъж, живеещ в Помпената станция на с.Бата, община Поморие. Той съобщил, че четирима непознати мъже унищожили имуществото в станцията и нанесли побой на негови познати от Търговище, отседнали на гости при него. След това четиримата отвлекли момиче в неизвестна посока, придвижвали се с автомобили. В резултат на предприетите бързи действия от страна на полицейските служители от РУ Поморие за проверка бил спрян “Опел Астра”, управляван от В.В./27 г./ от Шумен, полицай в “Охранителна полиция” към ОД МВР – Шумен, който по това време бил в отпуск. На задната седалка в автомобила били Д.П./37г./ от Шумен и 21 годишно момиче от Търговище. В.В. се легитимирал със служебната си карта, за да осуети полицейската проверка, но в този момент младата жена се отскубнала от 37-годишния мъж и започнала да търси помощ, обяснявайки че е отвлечена. Полицаите задържали мъжете и констатирали, че В.В. е във видимо нетрезво състояние. Той отказал проверка с дрегер, както и кръвна проба за химичен анализ. В резултат на предприетите допълнителни действия полицейските служители на РУ Поморие установили, че В.В. и Д.П., заедно с други двама мъже – 37-годишните Х.Х. и Н.Н., и двамата от Шумен, са повредили имуществото в Помпената станция. Те нанесли побой над 21-годишните момиче и момче от Търговище, които били отседнали на гости в станцията и отвлекли момичето. По думите на пострадалите, четиримата шуменци дошли в Помпената станция, за да търсят от собственика й рибарски мрежи, които били в язовира между землищата на Поморие и с.Оризаре. Обяснението на младежите от Търговище, че собственика го няма и не разполагат с информация за мрежите, не било достатъчно на шуменци, които проявили агресия и след побой отвлекли момичето.
Извършеното от служителя на “Охранителна полиция” тежко нарушение е несъвместимо с етичните правила за поведение на държавен служител в МВР, с което се уронва престижа на службата. Затова му е наложено най-тежкото дисциплинарно наказание, заявяват от МВР. /БЛИЦ