Младши полицейски инспектор Иван Горянов ще бъде уволнен дисциплинарно, след като кръвна проба показа, че е шофирал с 1,21 промила алкохол, когато на 26 февруари предизвика тежка катастрофа и уби млада двойка.
С 1.21 промила алкохол в кръвта е управлявал автомобила си младши полицейски инспектор Иван Горянов, показват резултатите от пробата, извършена от НИКК. След като изтече болничният му лист, Горянов ще бъде уволнен дисциплинарно.
До този момент има заповед за временно отстраняване на пияния инспектор. На 26 февруари служителят в РУМВР-Брезник предизвика тежка катастрофа край града, при която загинаха 20-годишен младеж и 17-годишно момиче.
Назначена е и проверка, която изма за цел да разясни всички обстоятелства около катастрофата, както и истинността на данните за извършвана от младшия инспектор търговска дейност. До 19 март комисията трябва да е готова с писмено становище за това има ли нередности в работата на районното управление. Ще се проверява и слухът за провеждане на незаконни състезания с леки коли на пътната отсечка край Брезник, където стана трагичния инцидент. / БЛИЦ