Две проститутки бутнаха 40-годишен ром в 10-метрова шахта и го убиха. Деян Николов е издъхнал на място след падането, съобщиха от полицията в Кюстендил. Инцидентът е станал към 19 часа на 8 юни в Дупница, съобщи вестник "Вяра". На партера в блок до старата автогара между улиците "Хан Крум" и "Княз Борис I" има бардак. По данни на свидетели от магазини и заведения наблизо жриците на любовта се скарали с рома пред работното си място.
Виковете им огласяли района няколко минути. Внезапно 40-годишният ром полетял в 10-метровата шахта до блока.
 
Очевидци започнали да подават сигнали за помощ на спешния телефон 112. След броени минути на мястото пристигнали екипи на полицията и Бърза помощ. Лекарите установили, че Николов е починал. Наложило се да дойдат и пожарникари. Близо 2 часа те вадили тялото на Деян от шахтата със специални куки. Трупът му е бил откаран в Съдебна медицина за аутопсия.
 
Междувременно от полицията започнали разследване по случая те бързо установили, че две проститутки за последно са разговаряли с рома. По данни на свидетелите те са бутнали Деян Николов в шахтата.
 
Две са основните версии на полицията за причината жриците да убият 40-годишния мъж. Според едната глухонемият дупничанин е бил клиент на едната. След като двамата правили секс за пари обаче, ромът не си е платил сметката и затова е бил нападнат от проститутките.
 
Според другата версия на МВР жриците бутнали Николов, за да вземат парите му, без да получи услугите им. Двете жени са били арестувани за 24 часа. Не признават да имат нещо общо със смъртта на рома. Разследването по случая продължава, пише "Телеграф".