Неизвестни извършители са разбили колата на световноизвестния кардиолог проф. Ладислав Грох. Професорът е от няколко дни в Плевен във връзка с работата си в Специализираната болница по кардиология. Към 2 часа през нощта проф. Грох е бил извикан по спешност в болницата, за да спаси поредния човешки живот. Той обаче останал като гръмнат, когато около 2,30 ч. открил пред апартамента си служебния „Опел Астра” с разбито предно стъкло, предаде кореспондент на Агенция БЛИЦ.
От колата се оказало, че липсват и CD плеър и карта за гориво. Вчера автомобилът бе откаран за оглед пред Първо РПУ в Плевен.
Преди година жителите на областния град се сдобиха с една от най-модерните специализирани болници по кардиология в странатa.
Благодарение на екипа, който е сформиран в нея, и под ръководството на светилата по инвазивна кардиология в Европа, бе спасен животът на над 350 души с инфаркт на миокарда.
На още 1000 жители на централна Северна България живеят по-спокойно благодарение на поставени стентове на стеснени съдове след прекаран инфаркт.
Типично по български обаче,за благодарност нашенски вандали посегнаха на имуществото на световноизвестния медик. /Георги Стоянов, БЛИЦ