Цял екшън се е разиграл в съдебна зала по време на делото за наркоразпространение срещу 42-годишния Янко Костов, известен във Варна с прякора Лудия. Осъденият на 7 години затвор, след като чул, че ще бъде задържан под стража според определението на Варненския окръжен съд, започнал да буйства, съобщи "Труд".
Той започнал да псува и плюе и отправил тежка закана за убийство на съдия Асен Попов.

Районна прокуратура във Варна образува бързо производство срещу Янко Костов, който по време на съдебно заседание във ВОС, водено срещу него, отправи закана за убийство срещу съдия-престъпление по чл.144, ал.3 и извърши хулигански и непристойни действия срещу обществения ред -престъпление по чл. 325 , ал.1 от НК , съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура.

Варненският окръжен съд осъди на 7 години затвор наркоразпространителя Янко Лудия и на 5 години лишаване от свобода съучастника му в разпространението на дрога в Златни пясъци Петър Борисов, по прякор Розата.

Двамата, които ще търпят наказанията си при първоначално строг режим, са осъдени да заплатят и глоби по 30 000 лева всеки.

Те бяха задържани с 5,03 г марихуана и 1,96 г кокаин при специализирана акция в курорта в края на юли 2015 г., припомнят от пресслужбата на Апелативна прокуратура Варна.

За Янко Лудия деянието е извършено в условията на опасен рецидив и в срока на условното му предсрочно освобождаване от затвора, където е изтърпявал ефективно наказание също за разпространение на наркотици.

С новата му присъда съдът приведе в изпълнение и остатъка от предходното му наказанието от 1 година и 22 дни.

В хода на разследването Костов и Борисов бяха обвинени и в изнудване чрез заплаха на две проститутки, но съдът ги оправда.

Окръжната прокуратура във Варна внася протест срещу оправдаването им по това обвинение.