Миналата седмица в разследването на Тина Ивайлова, излъчено в „Неделята на NOVA”, бяха показани няколко групи телефонни измамници, които живееха в Румъния. Бе излъчен и запис на телефонен разговор с брутални заплахи от измамник към жертва.

Показан бе и тайника на „ало” мафията, където се съхраняват SIM карти. Екипът предаде намереното в плевенската полиция за снемане на отпечатъци, след което върна картите в тайника.

Три дни след излъчването на разследването, последваха арести във Ветово. При зрелищна акция на Спецпрокуратурата и жандармерията бе разбита организирана престъпна група от 10 души. Сред тях е и Топчо Янакиев, когото заснехме в Крайова.

Първи СНИМКИ на арестуваните мутри при спецакцията във Ветово

„Преди от 5-6 години имахме наше лице в град Гюргево. Лицата бяха под контрол и реализираха телефонна измама.  

Успяхме да ги проследим и, точно когато влязоха в България, ги хванахме. В съда се разбра как стават нещата. След това те се отдалечиха от Гюргево”, разказва гл. инспектор Мариян Лонгинов от Горна Оряховица.

Така „ало” измамниците започват да се крият в Букурещ. Сред тях е Георги Василев-Бодито на 25 и брат му, 31-годишният Васил Василев-Тулото. Те са обявени за международно издирване преди една година от полицията в Стара Загора.

Екипът на NOVA ги откри в парк, заедно с жените и децата им. Това било обичайна практика за уикендите през последната година. Носят багаж.

Стоят в парка почти целия ден. Разделили са се обаче по двойки, вероятно, за да може всеки да се порадва поотделно на семейството си.

В 17.00 ч. двете семейства се събират. Излизат от парка и 30 минути чакат такси. Идват две коли и ги откарват до хотел в центъра на Букурещ.

Българите обаче не се настаняват, а отново се качват в колите. После прекарват часове пред търговски център. Денят им приключва в хотел на изхода на Букурещ. С локацията вече сме запознали разследващите.

Кои са братята Георги и Васил?
Те са уважавани като тартори в средите на телефонни измамници от Ветово. От две години насам най-вярното им муле е бащата на съпругата на Георги - Пламен.  Преди това набирали куриери на случаен принцип. Така и екипът на NOVA стана част от тяхната група през 2017 г.

За измамите оттогава Бодито се отърва от обвинения. Дали заради теч на информация, за което бе назначена вътрешна проверка на МВР в полицията в Русе, или защото другите двама от групата-Атанас Калчо и Найден-Копаната, го прикриха, така и  не стана ясно... Но последваха арести  и наказания за останалите от групата на Бодито.

Лъсна топла връзка между двойните убийци от Негован и ало измамниците от Ветово

Причината братът на Георги –Васил, да не участва във въпросните две измами е, че по това време  излежаваше присъда в затвора в Белене. В момента и двамата са обявени за международно издирване като обвиняеми.

„Ужилени” има и от още един издирван - Красьо Георгиев, по прякор Алфата. Иначе всеки, който иска да се свърже с него, може да го открие в един от големите молове в центъра на Букурещ, където почти всеки ден трупа мускули във фитнеса.

Втората част на разследването на Тина Ивайлова за „ало” мафията гледайте във видеото: