Влюбена готвачка запали дома на таксиметров шофьор. Драмата се разиграла тази сутрин в дома на таксиметровия шофьор Милен Милев, на ул. “Св. Св. Кирил и Методий” в Хасково. 38-годишната Милка, готвачка в ресторанта на тенискортовете край града, драснала клечката кибрит в хола на таксиджията, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в града.
След като холът пламнал тя позвънила на диспечерката на фирмата, в която работи Милен и й казала, че домът на шофьора гори и, че тя с удоволствие го е запалила. След секунди пред къщата се изсипали около 30 таксита и шофьорите нахлули в дома на колегата си. Разбили вратата на хола, но от притока на кислород пламъците се разгорели още повече. След около един час борба с пламъците, таксиджиите успели да загасят огъня и да предотвратят изпепеляването на цялата къща.
Оказало се, че в основата на тази драма лежат една любов и 10 000 лева. Милка е приятелка на подпаления таксиметров шофьор и преди време теглила кредит 10 000 лева и му ги дала, за да си изплати таксито. Той обаче не и връщал и лев от тези пари и по този повод между в дома на Милен избухнал скандал. После двамата пили яко, пак се карали и така цялата нощ. Сутринта Милка уж тръгнала да си ходи, но защо се върнала и драснала клечката кибрит на креслото в хола не е ясно. Днес на пироманката беше повдигнато обвинение в умишлен палеж и кражба. Последното е заради задигнат приемник за цифрова телевизия, който Милка отнесла у дома си. Сега на подпалвачката предстои психиатрична епикриза и съдебно дело. / Тодорка Николова, БЛИЦ