Обаждане в полицията и фалшив сигнал станаха причина за задържането на двама ситуньори.
41-годишният И.А. и 28-годишната Д.Х., и двамата от Хасково, са подали сигнал в МВР, че около в района на бензиностанция “Шел” край Сливен три неизвестни лица са извършили въоръжен грабеж на златни накити от тях.
Полиците обаче са установили, че двамата са заявили неверни обстоятелства и данни по случая. Истината се била, че те са били в Сливен с цел набиране, транспортиране и предоставяне на лица за сексуални услуги. Поради тази причина са се свързали с 39-годишният А.А. от Сливен, който им е предложил непълнолетно 17-годишно момиче, за което двамата са му платили 1000 евро.
След това. И.А. и Д.Х. заедно с непълнолетното момиче са потеглили от бензиностанция “Шел” с автомобил “Опел Корса” със софийска регистрация, а до бензиностанцията са принудени да спрат от лека кола, от която са слезли четири неизвестни лица. Те са отвели със себе си непълнолетното момиче в неизвестна посока. По-късно е установено, че автомобилът е “Опел Тигра” със сливенска регистрация, в който са пътували братята Я.В. и Х.В. на 25 и 21 г., 31-годишният Н.М. и 31-годишният Г.С. - всички от Сливен. Те са задържани за 24 часа в полицията и са направили пълни самопризнания по извършеното от тях престъпление. Образувано е досъдебно производство./БЛИЦ