Задържан е финансистът на братя Маргини, съобщиха от пресцентъра на МВР.
При операция на територията на София, осъществена съвместно от Върховна касационна прокуратура /ВКП/, Софийска градска прокуратура /СГП/, Дирекция “Противодействие на организираната и тежката престъпност” /ДПОТП/ към Главна дирекция “Криминална полиция” на МВР, бяха извършени действия по разследване в хода на воденото досъдебно производство. До момента са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група и за данъчни престъпления на две лица.

Задържани са 41-годишният Иван Иванов, криминално проявен, от София и 54-годишният М.В. Приближеният до братя Маргини Христо Халваджиев - Халвата, е призован на разпит.
Извършено е претърсване и изземване в офиса на Иванов, при което са иззети парични средства на стойност над 100 000 лева.

Прокуратурата и Дирекция “Противодействие на организираната и тежката престъпност” са работили повече от година по разкриването, документирането и пресичането на престъпната дейност на организираната група.
Воденото разследване не е било осуетено, въпреки изтичането на информация за разработката през месец ноември м.г., което доведе до широко огласените сътресения във висшето ръководство на МВР.
Работата по случая продължава, съобщиха от МВР. /БЛИЦ