В Чирпан задържаха извършител на множество кражби от магазини и автомобили, съобщиха от МВР-Стара Загора.
За времето от 19.00 ч. на 13.01. до 07.00 ч. на 14.01.2009 г. неизвестно лице, чрез взломяване стъкло на прозорец, проникнало в магазин за хранителни стоки на ул. “Шарампол” и извършило кражба 4 щафети шпеков салам, 5 броя салам “Сервилат” и 50 лв. на монети.
За времето от 17.00ч. на 31.01. до 07.00ч. на 02.02.2009 г. в района на Автогара – Чирпан неизвестно лице, като отворило странично стъкло на шофьорската врата, проникнало в автобус “Ивеко” и извършило кражба на автокомпактдиск-плейър “Панасоник”. На 01./02.02.2009 г. неизвестно лице, чрез взломяване стъкло на задна лява врата, проникнало в лек автомобил “Опел Вектра”, паркиран на ул. “Г. Димитров”в Чирпан и извършило кражба на автокомпактдиск-плейър. Същата нощ в Чирпан, чрез използване на подбран или подправен ключ, е извършена кражба и на автокомпактдиск-плейър “Сони” и 10 лв. на монети от лек автомобил “Фолксваген Голф”, паркиран пред жилищен блок в ЖК “Младост”. По случаите са образувани досъдебни производства.
При проведените оперативно-издирвателни мероприятия, служителите на РУ на МВР – Чирпан са заловили извършителя на деянията – А.З. (28) от Чирпан, който е многократно осъждан за умишлени престъпления и е през м. декември е бил освободен от затвора след изтърпяване на последната присъда. В хода на разследването е установено, че А.З. е извършил още три кражби в Чирпан – на 29/30. 12.2008 г. - на хранителни продукти и цигари от магазин за хранителни стоки и на лек автомобил “ВАЗ 21061”, който по-късно е намерен изоставен в района на Първомай. Седмица по-късно е извършил от Чирпан и кражба на “ВАЗ 2101”, който също изоставил в района на Първомай Установена е и съпричастността му към престъпления, извършени на територията на съседни области. Работата по изясняване и документиране на цялостната престъпна дейност на А.З. продължава. /БЛИЦ