При специализирана полицейска акция в Червен бряг е намерен хероин, съобщиха от полицията в Плевен. За пореден път е задържан за разпит 25 годишен местен жител с 63 криминални регистрации, от които 35 заявителски материала и 28 съдебни дела, предаде кореспондентът на БЛИЦ.
Снощи около 23:40 часа пред жилищен блок в градчето е извършен обиск и претърсване на паркиран лек автомобил „Опел Астра”, зад чиито волан бил старият познайник на полбицията. У него служителите на реда намерили спринцовка с кафява течност. При снемането на обяснения в полицейското управление признал, че заедно с друг 25-годишен от същия град закупили часове преди полицейската проверка четири пакетчета с хероин от непознат плевенчанин.
Младежите си взели дозата, а останалите две пакетчета оставили на съхранение. Последвало претърсване в дома на другия младеж в апартамента му в Червен бряг. Под завивките на легло в спалня полицаите намерили две пакетчета с хероин. Младежът не е осъждан. Наркотикът е иззет за експертизи. Материалите по случая са предадени в прокуратурата.
Георги Стоянов, БЛИЦ