Задържаха 35-годишния М.Г. от Стара Загора, привлечен като обвиняем по следствено дело за трафик на хора. В хода на разследването, започнало през 2008 г. е установено, че в периода 2003 – 2006 г. М.Г. е организирал канал за трафик на жени с цел сексуална експлоатация от Република България за Франция и Холандия.
За посочения период са установени извършени преводи чрез “Western Union“ в размер на над 200 000 евро. Парите са изпращани от проституиращите момичета до близки роднини на трафиканта и трети лица, които са получавали от М.Г. скромно заплащане за услугата. Установените жертви на трафик са десетки пълнолетни жени от различни региони на страната, като само част от тях са приели да свидетелстват по делото.
М.Г. е задържан с прокурорско постановление за 72 часа.

По същото следствено дело е повдигнато обвинение и на З.П. (39) от Стара Загора, затова, че в съучастие с М.Г. умишлено е склонил жертва на трафик да лъжесвидетелства - при разпита й като свидетел да заяви, че не е била набирана и транспортирана от М.Г. с цел сексуална експлоатация. З.П., който е осъждан и е в изпитателния срок на условна присъда за престъпление против правосъдието, се е явявал пред органите на разследването като адвокат на свидетелката, въпреки нейното несъгласие. Взета му е мярка за неотклонение “Парична гаранция”. Работата по случая продължава. /БЛИЦ