На ГКПП – Кулата е задържан 24-годишния П. А. от Сливен. Той е влязъл в страната с 21-годишно момиче от Плевен. Девойката заявила на граничните полицаи, че е жертва на трафик и поискала съдействие, съобщиха от Гранична полиция.
21-годишната И. Д. е била студентка във Велико Търново. Миналата година се запознала там с П. А. По време на познанството им станало въпрос, че дамата има парични затруднения. Сливналията  я убеждавал, че може да й помогне да изкара пари с най-древната професия, с които да си плати семестъра. Твърдял, че това ще стане за кратко и никой няма да разбере. Момичето започнало да проституира за него през лятото на морето, а после в Банско. Още първите дни станало ясно, че И. Д. няма да получи обещаните пари. Сводникът й прибирал почти всичко. Девойката опитала да се откаже, но тогава била пребита за пръв път и заплашена, че ако се противопоставя, ще пострадат малката й сестра и родителите й. Тя  била непрекъснато под наблюдение.
В началото на тази година сводникът решил, че може да припечели от своята жертва и зад граница. Те заминали за град Фоджа, Италия. Момичето работила около месец на пътя Фоджа – Бари. В Италия побоищата станали почти ежедневие, сводникът прибирал всичките пари. Когато на 15 февруари опитала отново да избяга, била пребита жестоко. Сводникът побеснял, след като тя заявила, че нищо вече няма да я накара да излезе на улицата. От ударите по лицето и очите тя имала чувството, че ослепява. Тръгнали да се връщат в България. На ферибота от Италия за Гърция момичето успяло за малко да излезе от полезрението на мъчителя си и да помоли един от пътниците да използва телефона му. Насиненото й лице бързо предизвикало съчувствие. Успяла да се свърже с баща си и да поиска помощ.
На ГКПП – Кулата девойката е прегледана от съдебен лекар. Той установил, че има множество хематоми и охлузвания на главата.
Сливналията е задържан за 72 часа, срещу него е образувано досъдебно производство за трафик на хора. /БЛИЦ