41-годишният Йосиф Йосифиов - Йоско от Сливен и аверът му К.Т. /25 г./ са привлечени като обвиняеми и им е наложена мярка за неотклонение за 72 часа, заради стрелбата пред БИАД на 15 март след полунощ.
Тогава е станало спречкване между охраната и клиенти, на които било отказано да влязат в заведението.  По думите на гардовете, един от приятелите на Йоско извадил пистолет, заплашил ги и произвел изстрел във въздуха. Няма пострадали при стрелбата. При идването на полицията компанията направи опит да избяга с джип “Мерцедес”. Шофьорът не се подчинява на разпореждането на униформените да спре. След кратко преследване двамата са задържани на ул. “Стефан Караджа”. От снетите им обяснения става ясно, че Йосиф Йосифов е насочил срещу охранителите на заведението пистолет “Глог”, без да има разрешително за носене на оръжие, като им се заканил с убийство. Пистолетът е законно притежаван от аверът му., който също го използвал, като възпроизвел изстрел с него. Работата по случая продължава.
Йосиф Йосифов-Йоско бе разследван за убийството на Константин Димитров-Самоковеца през януари 2004 г. Тогава антимафиоти го арестуваха в ресторант в Сливен. Причината беше, че месец преди ареста от Холандия са поискали той да бъде задържан за друго престъпление. В хода на разследването Йоско бе разпитван и за покушението над Самоковеца извършено в Амстердам. /БЛИЦ