Селските къщи на няколко британски семейства, заживели у нас, са били тарашени от осмина добричлии, специализирани в обири на чужденци. След арести претърсвания днес трима от групата са с постоянни мярки за неотклонение “Задържане под стража”, а един с “Домашен арест”, съобщиха от МВР.
Престъпна група, извършила множество кражби и грабежи на територията на област Добрич, е установена и задържана при специализирана полицейска операция на служители на ОДМВР-Добрич. Извършени са обиски и претърсвания на частни домове и моторни превозни средства, разпити на свидетели. Установено е, че от началото на миналата година Г.Г. /24 г./, К.В. /27 г./, М.Г. /44 г./, С.П. /29 г./, Г.В. /26 г./, Р.К. /29 г./, М.М. /38 г./ и А.А. /41 г./ са извършили множество кражби от магазини и питейни заведения на територията на Добрич и Балчик. 
В актива си октетът е записал и кражби на горива в големи количества от земеделски кооперации, както и на грабеж през м.ноември м.г. на вещи, пари и лек автомобил от британско семейство в с.Богдан, община Добричка. При претърсванията в домовете и моторните превозни средства на задържаните и на техни близки служителите на реда са открили големи количества битова техника, плазмени телевизори, лаптопи, хладилници, печки, различни по вид музикални устройства, инструменти, оръжия, боеприпаси и хранителни стоки.
В групата имало установена стройна организация, разказват от МВР. Те набелязвали предварително “обектите” на своите набези, маршрутите си, както и пътищата за оттегляне на групата.
В допълнение към подвизите в двора на М.М. е намерено специално изградено помещение, в което при изкуствено отопление били отглеждани 55 растения коноп.
На четирима от заподозрените са повдигнати обвинения за извършени престъпления по различни членове от Наказателния кодекс. На трима от тях - М.М., Г.Г. и на С.П. са взети постоянни мярки за неотклонение “Задържане под стража”, а на М.Г. – “Домашен арест”. Активната работа на полицията по изясняването на цялостната престъпна дейност на групата продължава.Предстои повдигането на обвинение и евентуалното вземане на мярка за неотклонение на още един от групата. /БЛИЦ