Полицията залови убиецът на 28 годишния Методи, който бе заровен до спирка Шахтьор в Перник, съобщиха от МВР. Това е неговият съсед 44-годишният Александър Кирилов.
В събота в 14,00 часа граждани открили на ул. "Батак" крак на убития, след което бил и установен трупа. Полицията открила, че има следи от насилие, открила къде живее починалия. След това на разпит били извикани четирима съседи на 28-годишният Методи. Александър Кирилов си признал за извършеното деяние, като обяснил, че с Методи имали много пъти спречквания и неведнъж е подавал жалби срещу него в МВР. Последният им скандал бил в четвъртък, когато Кирилов е убил Методи. Качил го на колата си и заровил съседа си, а малко преди това се оплакал в полицията, че се нарушава спокойствието в кв. Рудничар.
Причината за убийството били съседските дразги между двамата, съобщават от полицията.
Причината за смъртта е нараняване по главата, вследствие на което Методий е със счупен череп. Трупът е заровен до улицата между спирка Шахтьор и зала Миньор в центъра на Перник.  
Загиналото момче се е занимавало с копаене на въглища и дребна продажба на алкохол. Бил пияница и посещавал често кръчмите.
Убиецът е задържан за 72 часа, днес ще му бъде поискана постоянна мярка "Задържане под стража". /БЛИЦ