Полицията разкри убиецът на 22-годишният младеж край Нови хан, извършеноо на 25 март. Заподозряният за трагедията е 28-годишен столичанин, похвалиха се с успеха ченгетата.
Веднага след убийството били проверявани адреси, автомобили на територията на София и са организирани заградителни действия. Подробности за работата по случая бяха оповестени от началника на сектор “Криминална полиция” главен инспектор Момчил Стойнов, началника на сектор “Престъпления по пътищита” Божидар Вучков, началника на група ”Тежки криминални престъпления” инспектор Борислав Маноилов и разследващия полицай Костя Костадинов.
Сигналът в полицията постъпил около 20 часа от гражданин, позвънил на тел.112 и съобщил за лежащ на пътното платно младеж край бензиностанция “Алкон” в района на с.Нови хан. От ОДЦ на ОДМВР-София сигнализирали незабавно в РУ-Елин Пелин,  на чиято територия станал инцидентът. На местопроизшествието веднага бил изпратен автопатрул, той заварил на посоченото място подалия сигнала мъж. Свидетелят разказал, че  докато пътувал с колата си към с.Нови хан, на стотина метра след бензиностанцията  забелязал спрял на пътното платно “Мерцедес” и помислил, че е станал пътен инцидент. До колата лежал мъж в безпомощно състояние, междувременно друг мъж се качил в  “Мерцедес”-а и потеглил с бясна скорост към селото. На мястото пристигнал и друг автомобил. Двамата очевидци на бягството на колата успели да видят част от регистрационния й номер. Пред полицейския екип от ОДМВР-София те дали точно описание на избягалия мъж, а това улеснило разследващите в неговото издирване и установяване.
Пристигналият на местопроизшествието екип на “Бърза помощ” установил смъртта на  лежащия на пътното платно младеж. Извършен бил оглед, при който е установена самоличността на жертвата – Х.М. /22 г./, от София. Образувано било досъдебно производство, а криминалисти започнали незабавно работа за разплитането на случая. В хода на разследването като евентуален извършител на престъплението бил заподозрян Д.Л. /28 г./ от София. Мъжът незабавно бил обявен за общодържавно издирване. Установени били и три автомобила,  с които той се придвижвал. На следващия ден старият познайник на полицията е задържан на територията на гр. Разлог. В хода на разследването по безспорен начин било доказано, че той е автор на убийството и мотивът за неговото извършване е свързан с финансови взаимоотношения. Според разследващите между жертвата и извършителя имало дори приятелски взаимоотношения./ БЛИЦ