Заместник-директорът на ГД Национална полиция Константин Димитров разказа какво се е случило на 27 срещу 28 август на магистралата, когато Марияна Ценова твърди, че полицаи са я били, след като са я хванали да превозва нелегални мигранти на АМ "Тракия".
„Получава се сигнал в полицията за незаконен превоз на нелегални емигранти. Правят се заградителни мероприятия на 89 км. на магистрала „Тракия”. Спрян е лек автомобил, чийто водач е задържан. Бусът обаче не спира, а ускорява, като кара със 140 км. в час, криволичейки. С това застрашава не само нейната сигурност, а сигурността на имигрантите и на другите движещи се по магистралата. След нея се движат три автомобила на полицията с включени сигнални – светлинни и звукови. На 58-мия километър прави сложна маневра и удря автомобил на жандармерията. Продължава напред. На 10-тия километър на магистралата намалява, но пак не спира, а прави опит да блъсне служител на Пътна полиция”, заяви Константин Димитров в ефира на Нова телевизия. 

Все пак е спряна. Тя обаче се заключила се е в кабината и е оказала съпротива.

„По някакъв начин трябва да бъде свалена. Отведена е в районното, а в буса са намерени незаконните имигранти. Въпросната госпожа няма и шофьорска книжка. Отнета ѝ е през 2014 година. Възможно е да получила тези увреждания при движението с тази скорост на магистралата”, заяви Константин Димитров.