Служители на РУ МВР-Велинград задържаха мъж, извършил блудство с малолетни момичета. В началото на седмицата криминалисти получили сигнал за системно извършване на блудствени действия от страна на 59-годишния Мануел М. от Велинград.
Вчера по обед е проведена специализирана акция, при която екип от полицаи атакувал жилището на извършителя. Мъжът е спипан в компанията на 14-годишно момиче и нейна 12-годишна приятелка, и двете от курортния град. По време на операцията и двете деца са били заварени без дрехи.
Мъжът е бивш архитект и със завидно финансово положение. Малолетните, които са били в компанията му, са основно от ромски произход. Децата са получавали дребни суми и алкохол. При обиска са открити и порно касети. Някои от момичетата са били заснемани по време на блудствените действия.
Мъжът е задържан с полицейска заповед за срок от 24 часа в ареста на РУ МВР-Велинград. На местопрестъплението е извършен щателен оглед, при който са иззети веществени доказателства. За случая незабавно е уведомена Районна прокуратура-Велинград, води се дознание. /БЛИЦ