И Националната агенция за приходите пое фирмите на Васил Божков и хазартния му бизнес. Данъчните налагат запор върху свързани с него компании.

Справка в Търговския регистър сочи, че на 6 февруари е наложен запор върху фирма "Вабо 2012". Запорът важи и за "притежаваните от длъжника 2550 дяла в "Лотария БГ" ООД.

Управител на "Вабо 2012" е Васил Божков, а дружеството участва като собственик "Лотария БГ" и "Вабо 2017". Именно това е компанията, която притежава основния дял в бизнеса с таланточетата за търкане на "Националната лотария".

"Лотария БГ" пък е собственик на "Ню геймс". Компанията притежава лиценза за моментната лотария, забранена миналата седмица от парламента със закон. 

Втората компания, за която НАП е излязла с аналогично съобщение, изпратено към Агенцията по вписванията, е "Евробет партнърс". Това е дружеството, което притежава 51% от "Евробет", като останалите 49% са на гръцката Intralot, контролирана от Сократис Кокалис. 

Запорните съобщения са във връзка с "предполагаеми публични задължения". Те би трябвало да означават, че вече е била извършена предварителна проверка или ревизия, която е дала основания в НАП да смятат, че има данъчни нарушения. Самото имущество се слага под запор, за да се обезпечи евентуално взимане на държавата, ако се докажат нарушенията. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ