Трима мъже, дали показания срещу Златомир Иванов - Баретата, ще бъдат вкарани в специалната програма за защита на свидетели. Това разкри градският прокурор на столицата Николай Кокинов пред столичен вестник.

През последните дни броят на желаещите да свидетелстват срещу бившия командос  нарастват.
"Вероятно потърпевшите от действията на Иванов са набрали кураж да разкажат за подвизите му, след като той бе прибран зад решетките", коментираха разследващи.
"До момента разпитаните пред съдия свидетели по случая са петима", подчерта Кокинов. Така той обори плъзналите слухове, че обвинението срещу Баретата се крепи само на приказките на Димитър Вучев - Демби.
БЛИЦ припомня, че Софийски апелативен съд остави Баретата в ареста.
Според в. "Поглед" провал на започналото неотдавна дело срещу Златомир Иванов - Баретата, очакват разследващи, запознати с т.нар. доказателства по случая. Те смятат, че това е неизбежно и ще се развие по същия начин, по който протече и замръзналото за момента дело срещу братята Красимир и Николай Маринови - Маргините. Според тях схемата на водене на двете дела е "като под индиго". Новият елемент е, че пропелият срещу Баретата основен свидетел - Димитър Вучев - Демби , е получавал между 8000 -10 000 лв. държавни пари на месец. Това се е случвало от късната есен насам, а Демби е станал агент на службите. Като такъв той е обещал "разкрития годни за разследването", както и тяхното потвърждаване от трети лица. /БЛИЦ