Наръганата смъртоносно 60-годишна жена от село Калоянци успяла да разкаже какво се е случило в дома й в нощта срещу събота. Това съобщава 24rodopi.com, позовавайки се отлично осведомени източници.
 
Както БЛИЦ съобщи, 34-годишен мъж в Калоянци прободе смъртоносно в единия крак майка си, която почина към 13.00 часа в събота в кърджалийската болница от кръвозагуба.
 
Извънредни новини от прокуратурата за убийството в Кърджалийско

Погребението бе в неделя, а вчера Окръжна прокуратура повдигна обвинение срещу 34-годишния Себахтин С. за това, че на 6 септември 2019 г. в село Калоянци умишлено е умъртвил майка си С.С., на 60 г.
 
Обвиняемият С.С. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от 7 септември. По делото са извършени процесуално-следствени действия - претърсване и изземване, оглед на труп, съдебномедицинско освидетелстване на обвиняемия, назначена е съдебномедицинска експертиза, провеждат се разпити на свидетели.
 
Предстои Окръжна прокуратура-Кърджали да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия С.С.
 
Преди години Себахтин бил сочен за един от добрите строителни работници в селото. Бил е и на гурбет в Западна Европа. Напоследък обаче се променил, прекалявал с алкохола, твърдят местни жители.

Страшни новини за трагедията, разтърсила село Калоянци
 
По-младите посочват, че „започнал да пуши марихуана, а напоследък взимал нещо и през носа“. Майката пък се притеснявала, че играе и комар, защото синът й постоянно искал пари. Тя настоявала Себахтин да се ожени и да промени към по-добро живота си.
 
60-годишната жена била пенсионерка. Въпреки това работела на надница в селското стопанство.
 
„Береше пипер по други села. Беше вдовица. Мъжът й почина преди около 5 години“, посочиха местни.