Стопанинът на апартамент на третия етаж в жилищна кооперация на ул. „Патриарх Евтимий” в Нови пазар отсъствал от дома си около 2 седмици. Заминал на 20 юли и като се върнал на 2 август, констатирал, че апартаментът му е с една тухлена стена по - малко.
Съседът му, с когото имали дългогодишен съдебен спор за някакви 40 см, наел фирма, която сринала стената. В стаята нищо не липсвало, там си били и телевизорът, и компютърът, всичко си било на мястото, но потънало в пепел от събарянето. От полицията не уточняват какъв е спорът между двамата съседи, но съобщават, че тухлена стена е на етаж с прилежащо към него таванско помещение, съобщи "24 часа".
 
Предполага се, че битката е някой да се разшири и да си направи мезонет. Още същата вечер, като видял погрома в къщата си, 61-годишният собственик В.Г. подал сигнал в полицията. Обяснил, че стената била обект на дългогодишен спор между съседите.
 
Разрушителят, който според местни бил ветеринарен лекар, върнал строителна фирма и й разпоредил да започне възстановяването на стената. Новопазарските полицаи цял ден чели материалите от делата, които и двете страни им дали. Все още не е ясно дали „разрушителят” ще бъде подведен под отговорност за самоуправство, или за унищожаване на чужда собственост.