Свидетел срещу Данчо Катаджията стана жертва на зловещо отмъщение и по чудо се измъкна жив, след като всички болтове на гумите на автомобила му били развити.

Пред Нова телевизия мъжът сподели, че е заплашван от колега на полицейския служител, който живеел в лукс на ръба на закона.

Полицаят Йордан Петков, известен като Данчо Катаджията, твърди, че е невинен по обвиненията за укриване на доходи и контрабанда на цигари, принуда и търговия с влияние, пране на пари и данъчни престъпления.

В разследването на Нова телевизия обаче се споменава и името на неговия колега Иван Иванов, който по думите на свидетеля Николай Панайотов му е отправил заплахи по телефона. 

„Бяха развити болтовете на четирите ми гуми. Усетих нещо странно - имаше шумове, когато потеглих и закарах колата на сервиз. Там ми казаха, че всички болтове са отвити.

Подадох жалба за развитите болтове, а вчера получих и обаждане от Иван Иванов. Каза ми, че съм престъпник“, разказва Панайотов. 

Той е успял да запише разговора си с мъжа, който го заплашва. „Не те искам за съсед до моята вила. Няма да просъществуваш“, казва човекът от другия край на жицата, който се представя за Иван Иванов.

„Не мога да кажа защо ме нарича престъпник. Съден съм, че съм шофирал без книжка. Веднага пуснах жалба, тъй като съм притеснен за здравето и живота си. Вече не знам какво мога да очаквам“, каза още свидетелят срещу Данчо Катаджията.