Пръстите на 41-годишния Яшар А. от Свиленград, който както информира БЛИЦ вчера бе наказан с невиждана свирепост при опит за кражба, са били отсечени с удар от мачете. Със същия дълъг нож са били нанесени и ударите по лицето и крака на мъжа, който беше хванат от охранители да сече дърва в чужда бадемова градина, недалеч от свиленградското село Момково, пише „Телеграф”.
Ромският клан се придвижил до там с две коли и микробус. Когато мъжете тръгнали да секат, оставили жената да наблюдава и да ги предупреди, ако някой идва. Тя успяла да се обади по телефона на Яшар, че към тях приближават два големи джипа. Той се развикал и другите роми се разбягали. Успели да стигнат до колите и да избягат.

Самият Яшар и жена му нямали този шанс. Четирима здравеняци ги хванали точно в момента, в който се опитвали да се качат на буса. След това започнала бруталната саморазправа и с двамата заловени.

Те били съблечени. Двама яхнали Яшар и го карали да гледа как другите двама се гаврят с приятелката му. После пуснали жената, Последвали жестоките удари с мачетото.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!