В „Ничия земя” Даниела Тренчева продължава болезнения разказ за Михаил Лещарски - серийният убиец с може би най-много жертви в България.

Екипът на предаването отвежда зрителите там, където „се раждат Дяволите“. Място, което не съществува на географска карта. Място, което е скрито назад във времето, в миналото, в детството.

Това е втората част на специалния проект, посветен на серийните убийства, който екипът на „Ничия земя“ реализира с помощта на криминалния психолог Тодор Тодоров.

„Някои от жертвите му не са получили своето възмездие. Прави го интересен, че не се среща всеки ден такъв човек. Аз мисля, че той е дяволът”, коментира Лещарски Тодоров.

Съжалявам, че не убих майка си и баща си, трябваше и двамата да ги очистя, признава с гняв Лещарски. "Всички ме биеха и баща ми, и брат ми, и майка ми, но нея виня най-много. Тя подкоросваше баща ми да ме бие, той не беше чак толкова лош човек, но ми вгорчи детството и заради него съм такъв.", обяснява серийният убиец.

Признава, че е изнасилил собствената си майка: "Това изнасилването не е наказание. Това е облекчение за една жена. Коя жена не иска е...не!?". Получава 18 години затвор за това престъпление, остава зад решетките - 13.