На 16.06.т.г. около 14.15 ч. служители от Четвърто Районно управление – Бургас подават сигнал за спиране на л.а. «Ситроен Ксара», със старозагорска регистрация, движещ се в посока бл. 529 в к-с "Меден Рудник", чийто водач не се подчинява, увеличава скоростта си и се отправя в посока пътен възел «Юг».

На кръстовището до бл.70 полицаите забелязали как през прозореца на задната дясна врата от купето на «Ситроена» е изхвърлена раница, паднала на пътното платно, от която се разпилели множество предмети. Потърсено е съдействие от служители на Първо Районно управление - Бургас, като преди кръговото на изхода за Созопол автомобила е спрян.

Установено е, че негов водач е криминално проявения Р.Е., 21 годишен от Стара Загора / неправоспособен водач с отнета шофьорска книжка/. Р.Е. отказал да бъде изпробван за употреба на наркотични вещества. Задържан е за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство. Установено е, че с автомобила се придвижвали и : 25 годишния Р.К. от с. Зимница, обл. Ямбол и 21 годишния Ж.Ж. от Стара Загора, които също са задържани за срок от 24 часа. Извършен е оглед на мястото на падналата раница, като са открити химични вещества / прекурсори/ за производство на наркотични вещества и везна. Работата по случая продължава от служители на Четвърто Районно управление – Бургас.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: Канал 3