Провокативно, наситено с женственост послание изненада ценители на откриването на първата самостоятелна изложба на младата художничка ALINA в столичната галерия „Сезони“.

 

Усет към детайла, пъстрота от цветове, смели линии и желание за експериментиране впечатлиха колекционери и почитатели на притегателната сила на женското тяло, представено от ALINA в различни състояния в изложбата „Естетика“.

Талантлив творец, ALINA представя 11 женски тела без задръжки, наблягайки на мощната сила на крехката женственост, която може да бъде съзидателна или помитаща всичко по пътя си. Изящни или агресивни, жените на ALINA са с мощен експлозивен заряд, който привлече вниманието на столични колекционери. ALINA, която е най-младият член на Съюза на българските творци, обеща скоро да зарадва ценителите с нова изложба.

„В картините си ALINA безспорно търси нови пътища и хубавото е, че ги намира. Тя напипва пътеката към един нов жанр“, каза Ирина Александрова, председател на Съюза на българските творци.

С музикални поздрави на сцената излязоха пианистът Петър Вангелов, китаристът Георги Богданов и певиците Александра Ивойлова и Теменужка Тюфекчиева. Представители на творчески съюзи, художници и бизнесмени се насладиха на страхотните произведения на изкуството, създадени от младия талант.

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук