На помощ на всеки, който иска да изгради полезни и здравословни навици за по-щастлив и спокоен живот, на пазара се появява изключително позитивното издание „Бъди по-щастлив сега“ от американския писател и сценарист Джейкъб Сейгър Уайнстийн. 

Носителят на наградата на Гилдията на сценаристите в Америка и автор в The New Yorker  и в хумористичното издание The Onion предлага на читателите 100 прости неща, които можем да направим, за да предизвикаме положителна промяна в живота си стъпка по стъпка. 

Допълнен със забавните илюстрации на художника Лорън Радли, които внасят щедра доза свежест, хумор и позитивизъм, този практически насочен наръчник не представлява стриктна програма за самопомощ, нито пък съдържа списък със задължителни стъпки. 

Точно обратното – още в началото на книгата Джейкъб Сейгър Уайнстийн предупреждава колко грешно е да мислим за щастието като крайна дестинация. Вместо да се насилваме да променяме живота си за една нощ, в наръчника си комикът ни подтиква да си поставяме добронамерени към нас самите цели, които да следваме всеки ден и никога на всяка цена.

Базиран на научни факти и актуални проучвания, „Бъди по-щастлив сега“ очертава четири основни елемента – наречени от автора „Щастливата четворка“ – които да вплетем в ежедневието си: положителни взаимоотношения, редовни упражнения, достатъчно сън и осъзнатост.

Поднесени с чувство за хумор и самоирония, с разбираеми схеми и весели илюстрации, стоте пътечки към щастието в изданието са разделени на пет основни групи: 

„Щастлив ум“;

„Щастливо тяло“;

„Щастливо сърце“;

„Щастлив портфейл“;

„Щастлива душа“. 

Стъпките в тази книга имат за цел да накарат читателите да се отърсят от негативните мисли в главата си, да вникнат в смисъла на щастието, да се изненадат и да се забавляват. 

„Танцувайте повече, пейте от сърце, яжте повече зеленчуци, тренирайте, обръщайте внимание на любимите си хора, бъдете по-толерантни, проявявайте повече съчувствие към себе си“ – това са само част от съветите, с които комикът Джейкъб Сейгър Уайнстийн се заема да ни помогне да се почувстваме по-добре веднага.

Полезна, забавна и достъпна за читатели от всяка възраст, „Бъди по-щастлив сега“ ни припомня, че щастието не зависи от онова, което притежаваме, или от начина, по който изглеждаме. Щастието зависи от начина, по който мислим, и онова, което правим. А защо да не започнем да бъдем щастливи още сега?