Големият български скулптор Георги Чапкънов-Чапа бе покосен от Ковид-19, разкриха негови близки, цитирани от anteni.bg.

Състоянието на Маестрото е тежко, но той отказвал да влезе в болница и държал да се лекува вкъщи. За него се грижел един от синовете му Тодор Чапкънов, който е известен режисьор. Като се има предвид твърде разклатеното здраве на скулптора, оставането на Георги Чапкънов на домашно лечение, е твърде рисково, смятат специалисти. Чапа, както го наричат приятелите му, е с твърде слаб организъм и има много придружаващи заболявания. На всичкото отгоре от много време насам той е и психически изтощен.

След загубата на съпругата си през февруари 2014 година Чапа многократно е казвал, че е загубил смисъла на живота си. На всичкото отгоре на главата му се изсипват и поредица от проблеми с другите му деца. Най-голям удар му нанесе най-малкият му син Константин Чапкънов, който опита да ограби банков офис на столичния булевард „Цар Борис III“ миналата година. Константин е любител на кокаина, чисто дължи големи суми на дилъри и това го подтикнало към отчаяната стъпка.

„Остава ни да се молим за Чапа и да стискаме палци организмът му да се пребори с коронавируса“, тъжно коментират негови приятели.