В кокетната галерия „Аросита” на Врабча 12 ще се разнежите веднага, щом стъпите върху импровизирания килим от истинско сено, за да разгледате изложбата.


А „Килима” ухае и веднага ви пренася в спомени от детството, слънчева житна нива, купа сено - така удобна за сън под звездите.


В крак с времето на ваксини и здравни информации, кураторките Валентина Шара и Вера Млечевска не остават назад, а полушеговито, но правдиво сравняват посещението на изложбата „ЖЪТВА” с релакса, който сте изпитвали при почивка в селски двор, поляна или легнали на купа сено.


Омиротворени или умиротворени – дублетна форма е - от идилията в галерия „Аросита”, от топлината, която ви обгръща, вие се радвате на всеки изложен предмет, картина, пластика.


Както пише във въведението към изложбата, посещението на „Жътва” ще ви помогне срещу физическия стрес, подобрява паметта, вашата концентрацията, увеличава нивата на допамин, редуцира проявите на стрес и понижава депресията и тревожността, ако сте я имали.


Ще си тръгнете от изложбата с приятна лекота, с ентусиазъм, защото животът е хубав, а посещението на изложби въздейства именно за такова настроение.


Картините и приложните творби са на художниците Викенти Комитски, Десислава Терзиева, Димитър Шопов, Елена Назърова, Златимир Араклиев, Мария Гюлеметова, Мартиан Табаков.


Изложбата е сътворена с логистичната подкрепа на Гьоте-институт България.



Савка ЧОЛАКОВА, БЛИЦ