Людмила Живкова е втората на Евгени Минчев СНИМКА

Той призна, че си е позволил леки волности с тоалета

Людмила Живкова с изумрудена блуза и перлен гердан! Така нарисува прочутата червена принцеса лорд Евгени Минчев, а портретът му събра овациите на социалните мрежи.

Той призна, че си е позволил леки волности, защото няма данни тоалетът и бижуто да са били част от гардероба на татовата щерка, цитиран от "Телеграф". 

Евгени скромно твърди, че не е много добър в рисуването и налучква чертите, но изявени художници смятат, че вдъхновението към делото на Живкова го е насърчило допълнително.

Според професионални художници той много свободно борави с цветовете, светлосенките и прави смел фон в дълбоко лилаво, игнорирайки кабинетния декор. Людмила е важна, не фонът, твърди авторът на портрета. Той е добавил брошка със специална техника, която прави изделието да изглежда като 3D. Въображаемият рубин в бижуто е постигнат по специална негова техника, която засега не издава. 

 

„Някога бях запленен по портрета на Людмила Живкова, нарисуван от Дора Бонева“, казва Минчев. Пиар и благотворителят, който рисува отблизо осем месеца, направи втория си успешен опит за портрет - този на дъщерята на Тодор Живков. Сякаш някаква сила буди Евгени точно в 4.44 часа сутринта и за близо час прави портрета.

В 8.30 той е вече на стената му във Фейсбук и печели пълно одобрение. Той е приятел с Евгения Живкова, която награди с „Бизнесдама на годината“, а преди 12 години й връчи плакет „Национална гордост“ на името на прочутата й майка. 

Лорд Минчев нарисува и вече продаде портрета на Петър Дънов, когото изографиса със затворени очи - още малка драматургия в крехкия му похват. Запитан кой е следващият портрет, който ще нарисува, той смята, че това последователно ще са на Ив Сен Лоран и на майка си Лушка, която е покойница от 1994 г. Засега портретът на Людмила Живкова не се продава, вероятно ако Евгения Живкова го пожелае, ще й бъде подарен.