76 коучинг модела, които ще ви помогнат да извличате най-доброто от хората, с които работите.
 
„Малка книга за големите модели в коучинга“ представя най-популярните теории и модели, които всеки мениджър трябва да умее да използва. В наръчника е описано какво представлява всеки модел и как можете веднага да започнете да го прилагате на практика, за да надграждате знанията и уменията на своя екип и да го мотивирате.
 
С помощта на „Малка книга за големите модели в коучинга“ вие:
ще развиете коучинг уменията си и ще разберете факторите, които определят поведението на хората;
ще мотивирате и насочвате служителите и колегите си;
ще решавате управленски проблеми, като използвате ефективни коучинг модели;
ще подобрите уменията и репутацията си като мениджър.
 
Всичко, което искате да знаете, и съвети за прилагането на това знание – кратко и ясно!
 


 
За автора
 
         Боб Бейтс заема ръководни длъжности в държавната администрация на Великобритания в продължение на 20 години. През този период той работи паралелно и като коуч по намиране на работа и ментор на хора с увреждания. Впоследствие основава собствена консултантска агенция за управление и обучение (The Arundel Group). Като управленски консултант работи по публични проекти на местно и национално ниво и с водещи британски компании.
         В края на 90-те години Боб си взима почивка от консултантската дейност и започва преподавателската си кариера. В следващите години придобива две магистърски степени по управление и докторска степен по образование и управление. Преподавал е на повече от 1000 мениджъри и учители в магистърски и докторски програми в два университета.
         „Малка книга за големите модели в коучинга“ е втората книга на Боб. Първата - „Малка книга за големите теории в мениджмънта“ („Хермес“, 2019 г.), пише заедно с Джеймс Макграт, като тя е сред най-продаваните нехудожествени книги на WH Smiths в продължение на близо година и е преведена на 10 езика.
         Днес Боб поделя времето си между писане, изпълняване на задълженията си като изпълнителен директор на благотворителна организация, която подпомага развитието на здравните грижи и образованието в Гамбия, и обучение на учители в сферата на образованието за възрастни и на коучове и ментори, които работят с нарушители на закона, пуснати на свобода условно. Понастоящем е коуч и ментор на група по местно управление в Гамбия, като помага на екипа да направи селските райони по-самостоятелни.
 
 
Не пропускайте останалите заглавия в колекцията.