Цялото творчество на Андрей Даниел, събрано в гигантски албум от екипа на СГХГ, бе представено в градската галерия. Луксозният албум с над 500 картини на българския творец, съпътства изложбата „Между две епохи“ – това заглавие избрал прочутия ни художник приживе, когато обсъждал детайли по предстоящата ретроспективна изложба в галерията.

Разтърсващата сетивата изложба, която е запълнила и двата етажа на арт пространството, се е побрала и в албума с биографията на твореца, който е допълнен от много произведения на изкуството, които така и не са успели да влязат в ограниченото все пак пространство на галерията.



Картините в албума са събрани на времеви принцип, според епохите, в които е създавал шедьоврите си Андрей Даниел. Платната са изложбата и албума са събрани от държавни и частни колекции. Сред тях се открояват картините на Ники Младжов, член на Съюза на колекционерите в България, който беше близък с Андрей Даниел и който участва в изложбата с три емблематични картини.

„Спящата красавица“, сътворена от Андрей Даниел през 1993 г., е еманация на изтънчената еротика и приказна романтика. Сътворените през 2016 г. „Кейове в Монте Карло“ и „Петанг в Сен Тропе“ пленяват с размаха на линии и цветове. „Петанг в Сен Тропе“ дори бе отпечатан на специална луксозна картичка от СГХГ.



Андрей Даниел, който категорично е едно от водещите имена в изкуството през последните четири десетилетия, напусна този свят преди повече от година. Творби на Андрей Даниел притежават колекционери от цял свят и любителите на живописта ще могат да се наслаждават на шедьоврите в страхотния албум, с нетърпение очакван от ценители.