Секс, любов и изневяра. Те са създавали и унищожавали цели империи, включително криминалната. Почти двайсет години след публикуването на „Гомор“ – книга, която преобърна всички правила, Савиано се завръща все така вълнуващ и шокиращ читателите.

Какво значи сексът за мафиотските организации? Власт, стигма или гордост, повод за възхвала или срам? Роберто Савиано ни поднася вълнуващи и неразкривани досега истории, като разкрива важна, но дълбоко скрита част от структурата на организираната престъпност, която често е от първостепенно значение.

Паоло Ди Лауро, безмилостен бос от Камората, обикаля света в търсене на младото момиче, което му е разбило сърцето. Матео Месина Денаро прекарва последните си дни, като се укрива, тъне в спомени и редува леглата на многото си любовници. Свиреп убиец от Ндрангетата разкрива, че е хомосексуалист, заживява с партньора си и си навлича гнева на клана.

С неподражаемия си стил, Савиано ни повлича в разказа си от самото начало: В една обикновена вечер един мъж на масата за покер, изгубил всичките си пари, прави шокиращ залог. Всяка глава е епична и трагична; разкрива лични мигове, които често са извън полезрението, но са винаги решаващи, защото изграждат или разрушават съюзи, утвърждават линиите на властта и репутацията на боса или осъждат целия му род.

Смелият журналист, разобличил тъмните сделки на неаполитанската мафия, отново доказва, че най-големият враг на страха е словото. Осъден на смърт от Камората, Роберто Савиано от години води непримирима битка за истината и справедливостта.