С две торти за трети път посрещна в галерия Нирвана рождения си ден известният в цял свят български художник Николай Янакиев, който празнува заедно с малкия си син, роден на същата дата.

Изложбата „Настроения“ е калейдоскоп от цветове, които привлякоха колекционери и ценители в галерията на Ники Младжов, прочута като един от най-престижните центрове за изкуство у нас. Още преди откриването на изложбата бяха направени откупки на цветни шедьоври, създадени от майстора на живописта Николай Янакиев.

Собственикът на „Нирвана“ Ники Младжов окуражи колекционерите, като сподели прогноза за поскъпване над 10 пъти на платната на автора след няколко години. „Няма какво да се лъжем: Николай Янакиев е гений! Творбите му излъчват огромна нравствена и естетическа енергия“, сподели професор Иван Гранитски на откриването на експозицията.

Ярките цветове в контраст с приглушени тонове привлякоха вниманието на лорд Евгени Минчев, експремиера Пламен Панайотов, известния юрист Менко Менков, ексшефа на Магистрална полиция генерал Красимир Занев. Художниците Владимир Пенев, Лили Сотирова, Румяна Георгиева – Romigianna, Петър Георгиев Рей в компанията на известната журналистка Ангела Димчева оцениха широкия спектър от емоции в платната на Николай Янакиев.

Скулпторката Кунка Димитрова и бизнесдамата Мирела Ненчова, колекционери, ценители и представители на бизнес елита се потопиха в магията на шедьоврите в трите зали на галерия Нирвана. Изложбата „Настроения“ на Николай Янакиев може да се види в галерия Нирвана до 23 юли.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук