Бестселъровата тетралогия „Алена кралица“ светкавично превърна Виктория Айвярд в един от най- обсъжданите и предпочитани млади автори на фентъзи. А новата ѝ поредица, стартирала с „Рушител на селения“, затвърди позициите ѝ на повелителка на жанра и даде началото на още по-мрачно и грандиозно пътешествие из дебрите на опасен и изпълнен с динамика магичен свят. 

Сега е време читателите отново да се завърнат в кралството Алуорд със зашеметяващото продължение „Унищожителят на меча“, в което борбата срещу Злото обещава да бъде по-кръвожадна и коварна от всякога. А съдбата на цялото селение лежи на острието на меча…

Корейн ан-Амарат може и да е спечелила първата битка с помощта на своите чудати и неочаквани спътници, но войната далеч не е приключила. С бащиния си меч в ръка и древната магия, която кипи в кръвта ѝ, Корейн ще трябва да впрегне всичките си сили, за да спаси света от разруха.

Силите на мрака набират нови последователи. Могъщите армии на подлия принц Таристан продължават смъртоносния си поход през Алуорд и оставят след себе си немислими жестокости, заличени кралства и унищожени замъци. 

Опасни земи, наемни убийци и вилнеещи чудовища ще накарат Корейн да се бори за живота си и да впрегне всичките си умения, за да изпълни съдбата си. Но дали ще бъде достатъчно силна, за да се изправи срещу последното зло, което принц Таристан е отключил? Или то ще погълне света с пламъците си и ще унищожи напълно всяка надежда за победа?

В духа на книгите на Лий Бардуго, както и на старите майстори фантасти като Дж. Р. Р. Толкин, Виктория Айвярд създава сложен и загадъчен свят, в който всеки герой е разгърнат във възхитителна дълбочина. 

„Унищожителят на меча“ е истински шедьовър на фентъзито, съчетаващ класическото и модерното, който увлича читателите с шеметно темпо, кара ги да се смеят, да плачат и с нетърпение да очакват следващия непредсказуем обрат.