Рени Нютън е блестящ хирург. Призована като съдебен заседател в процеса срещу наемния убиец Рики Лозада, д-р Нютън не изневерява на професионализма и принципите си. Липсват доказателства и с нейния глас Лозада е обявен за невинен. Сблъсъкът й с него обаче няма да приключи дотук.

Уик Тредгил е детектив в безсрочен отпуск заради трагичен инцидент. Той води своя лична война. Война срещу оправдания убиец. Темпераментен, ожесточен и влюбен, Уик е твърдо решен да съсипе Лозада, който жадува само едно: да притежава Рени Нютън.

Макар да не се доверяват напълно един на друг, Рени и Уик се обединяват. Защото това е единственият им шанс да оцелеят.

Сандра Браун е автор на над  седемдесет бестселъра, влезли в класацията на „Ню Йорк Таймс“ и продадени в над 80 милиона екземпляра по цял свят. Тя е единственият писател, който е имал 3 заглавия в класацията по едно и също време. Пише професионално от 1981 година. Произведенията й са преведени на 34 езика.

Писателката печели признанието на критиците, удостоили я с наградите Уелдънбукс и Далтън, с наградата на Романс Райтърс ъв Америка за постижения в жанра, с отличителния знак на успеха на Американ Бизнес Уименс Асосиейшън, с наградата за изключителни литературни постижения и наградата Ей Си Грийн.