Преди хитовия сериал на Netflix четем нов роман от „кралицата на летните романи“ Елин Хилдебранд

„Лебедова песен“ поднася на читателите свеж летен коктейл от драма, мистерия и любов на лазурния остров Нантъкет

Традицията повелява, че едно лято няма да бъде пълно, ако не четем нов роман от обичаната американска писателка, популярна с прозвището си „кралицата на летните романи“ – Елин Хилдебранд!

Само месец преди премиерата на хитовия сериал на Netflix с участието на Никол Кидман, Дакота Фанинг и Лийв Шрайбър, базиран на „Перфектната двойка“, обичаната авторка се завръща с вълнуващия и слънчев роман „Лебедова песен“.

Готови ли сте полъхът на морския бриз отново да ви пренесе на лазурните брегове на остров Нантъкет, където ви очаква запазената марка на писателката – коктейл от любов, драма, пикантни слухове и неустоима мистерия за разгадаване?

В „Лебедова песен“ безвремието и блаженото спокойствие, пропили се из нантъкетските улички, заплашват да бъдат разрушени от поредица от неочаквани новини, които разтърсват задружната общност на острова. 

Началникът на полицията и неизменна част от ритъма на Нантъкет е напът да се пенсионира. Русата Шарън, която обикновено разпространява пикантните слухове, сама става обект на клюки с внезапния си развод. А най-големите нарушители на баланса са новите обитатели на острова на щастието – скандалното семейство Ричардсън. 

Драматичната им поява в Нантъкет и закупуването на легендарната къща на „Покомо Роуд“ №888 за цели 22 милиона долара повдига веждите на местните жители. А поредицата от бляскави партита на луксозната им яхта ги прави звездите на сезона… Докато изведнъж от най-обичаните хора семейство Ричардсън се превръщат в най-мразените на острова. 

И когато не една, а две мистерии нарушават мира, всички очи се насочват към тях. По време на поредното екстравагантно парти къщата на „Покомо Роуд“ избухва в пламъци. А едновременно с това една от най-доверените служителки на Ричардсън изчезва безследно. 

Свързани ли са двете събития? И възможно ли е целият този блясък и показен разкош да крие поредица от мръсни тайни и лъжи? 

Елин Хилдебранд дава още един шанс на обичаните си герои да преживеят поредното лудешко лято, изпълнено с лукс ала „Великият Гетсби“ и гарнирано с драматични събития, които разтърсват уж свикналото на всякакви екстравагантни крайности нантъкетско общество.

Напоена с бляскави партита, слънчеви пейзажи, хумор и запазената сърдечност и мъдрост на авторката, „Лебедова песен“ е лятна наслада за почитателите на драматичните истории с богат език и криминални нотки.